Gestrument – Medskapande föreställning för barn

Gestrument – En medskapande föreställning där rörelser blir musik.

Går det att spela på ett musikinstrument som varken har strängar eller tangenter? Vad händer när kroppens rörelser plötsligt genererar ljud? Och hur känns det att spela på en hel symfoniorkester, ett electro-beat eller en indisk sitar med en svepande rörelse i luften?

Dans och musik har alltid varit starkt sammanflätat. Med den revolutionerande teknologin Gestrument (gesture-instrument) tas detta steget längre. Under ledning av två professionella dansare och en musiker introduceras barn och unga att dansa framför en rörelsesensor, som i realtid översätter deras rörelser till musik.

Från klassiskt till jazz, trummaskin till flöjt, asiatiskt till pop. Med Gestrument tillåts alla att upptäcka en helt ny ingång till musikskapandet utan krav på musikteoretiska eller instrumentala förkunskaper!

Följ med på denna spännande utflykt i kroppens egen klangvärld och en visuell ljudresa i en föreställning som skapar sig själv.

Gestrument är i grunden en musikapplikation utvecklad av tonsättaren Jesper Nordin. Teknologin är från början utvecklad för Nordins eget komponerande och går ut på att man med hjälp av rörelser kan spela inom givna skalor och rytmer.

Idea and concept Jesper Nordin Choreographer Lotta Gahrton Dancers Lotta Gahrton and Mikael Strid Technician and musician Jonas Kjellberg Producer Emelie Bergbohm Photo José Figueroa Gestrument, idea and concept Jesper Nordin Gestrument, software design Jonatan Liljedahl Motion sensor, software design Christophe Lebreton With support from Music Development and Heritage Sweden and Kulturbryggan In collaboration with GRAME - centre national de création musicale - Lyon Read more on www.gestrument.comIdé och koncept Jesper Nordin Koreograf Lotta Garthon Dansare Lotta Garthon och Mikael Strid Tekniker och musiker Jonas Kjellberg Producent Emelie Bergbohm Foto José Figueroa Gestrument, idé och koncept Jesper Nordin Gestrument, mjukvarudesigner Jonatan Liljedahl Kinect, mjukvarudesigner Christophe Lebreton Med stöd av Statens musikverk och Kulturbryggan I samarbete med GRAME - centre national de création musicale - Lyon Läs mer på www.gestrument.com

 
 

^Back to top.