GRIND

Föreställ dig en plats som förnekar dina sinnen. Föreställ dig att höra rytmer som påverkar din syn. Föreställ dig ett rum som är böjligt. Föreställ dig ljud som löser upp en kropp i vibrationer. Föreställ dig ljus som får dig att uppfatta mörker. GRIND är denna plats: en plats där kropp, ljus och ljud skapar band som förvirrar och berör.

GRIND är ett samarbete mellan koreograf och dansare Jefta van Dinther, ljusdesigner Minna Tikkainen och ljuddesigner David Kiers. GRIND kortsluter dina sinnen och utmanar därigenom din upplevelse av verkligheten. GRIND minimerar för att maximera – genom att foga samman renodlade element skapas maximalt uttryck. Kropp, ljus och ljud tycks röra sig runt, runt, de flyter samman tills de förfrämligas. Ljuset pulserar, fladdrar. Mörk, hård, virvlande techno ljuder. Materian dansar, rör sig.

Related links:
Trailer

Concept Jefta van Dinther and Minna Tiikkainen Choreography and Dance Jefta van Dinther Lighting design Minna Tiikkainen Sound design David Kiers Production management Emelie Bergbohm Distribution Koen Vanhove - Key Performance Administrative structure Interim Kultur – Sweden and Frascati Productions – The Netherlands Co-production Frascati Productions (Amsterdam), Weld (Stockholm), Tanzquartier (Vienna), PACT Zollverein (Essen), Grand Theatre (Groningen) and Jardin d'Europe through Cullberg Ballet (Stockholm) Funded by the Swedish Arts Council, the Swedish Arts Grants Committee, Amsterdams Fonds voor de Kunst and Nordic Culture Point Supported by Fabrik Potsdam GRIND is a production by Jefta van Dinther – Sure Basic and Minna Tiikkainen Photo Ivo Hofste and Viktor Gårdsäter  Koncept Jefta van Dinther and Minna Tiikkainen Koreografi och Dans Jefta van Dinther Ljusdesign Minna Tiikkainen Ljuddesign David Kiers Producent Emelie Bergbohm Distribution Koen Vanhove - Key Performance Administration Interim Kultur – Sweden och Frascati Productions – Holland Samproduktion Frascati Productions (Amsterdam), Weld (Stockholm), Tanzquartier (Vienna), PACT Zollverein (Essen), Grand Theatre (Groningen) och Jardin d'Europe through Cullberg Ballet (Stockholm) Med stöd av the Swedish Arts Council, the Swedish Arts Grants Committee, Amsterdams Fonds voor de Kunst and Nordic Culture Point Support Fabrik Potsdam GRIND är en produktion av Jefta van Dinther – Sure Basic och Minna Tiikkainen Foto Ivo Hofste och Viktor Gårdsäter  

 
 

^Back to top.