FOLD

“Det är en stiliserad duo präglad av speglingar, kontaktsökande och beroende. Ett – liksom klangvärlden –utomjordiskt utforskande, där dansarna ger och tar energi av varandra innan stilla handrörelser regnar ut i tystnaden. I likhet med Deleuzes filosofi sträcker sig ”Fold” bortom den västerländska dualismen och blir samtidigt en fin förlängning av Lindfeldts skulpturer som i sitt rumsliga blivande upphäver gränsen mellan subjekt och objekt.”
Dagens Nyheter

“Rummen ger rymd åt dansen – Liljevalchs har likt Moderna museet lyckosamt prövat korsbefruktningar förut. Pahkinens solo är ett slags födelse till ljudet av regn. Kroppen liknar en äggformad sten ur vilken hand- och fottentakler skjuter ut innan gestalten reser sig till mänsklig skepnad. Vågformade armar bär mjuka rytmer. Allt andas.”
Svenska Dagbladet

“Fold är tredelad och omfattar två solon och ett duo. Pahkinens grafiska tydlighet och märkliga mystik skär rakt in i Lindfeldts lågmäldhet. Hettan och intensiteten är större än vanligt, och ett högre tempo tas väl tillvara av Fredrik Quinones, med ett bagage av street dance, vouging och martial arts. Publiken lotsas från en utställningssal till en annan och till den avslutande duetten i den stora hallen.”
Expressen

“Fold avslutas med att de båda dansar tillsammans och när detta sker finns en stark spänning mellan dem. Deras blickar är fästa i varandra och deras rörelser är exakta. Den suggestiva musiken mullrar, knarrar och går i vågor. Fågelläten, djurläten och plötsligt tillsammans är de båda dansarna på jakt.”
Nummer.se

Related links:
www.liljevalchs.se

Choreography Virpi Pahkinen
Dance Virpi Pahkinen, Fredrik Quiñones
Music Luis Hernan Cortés Maya, Fabio Keiner, Christiane Offenbar, Akemi Ishijima
Costume Diana Orving
Producer Emelie Bergbohm

Photo Mattias Lindbäck (studio) / José Figueroa (performance pictures)

 

A production by Virpi Pahkinen Dance Company in coproduction with Liljevalchs konsthall.

With support from the Swedish Arts Council and City of Stockholm.Koreografi Virpi Pahkinen
Dansare Virpi Pahkinen, Fredrik Quiñones
Musik Luis Hernan Cortés Maya, Fabio Keiner, Christiane Offenbar, Akemi Ishijima
Kostym Diana Orving
Producent Emelie Bergbohm

Foto Mattias Lindbäck (studio) / José Figueroa (föreställningsbilder)

 

En produktion av Virpi Pahkinen Dance Company i samproduktion med Liljevalchs konsthall.

Med stöd av Statens kulturråd och Stockholms stad.

 
 

^Back to top.