Grow In The Dark

Grow In The Dark är ett självspelande teaterstycke där ansvaret överlåts på en liten dansmus som genom en sinnrik triggerplatta styr olika delar av musiken och föreställningen. I det svagt upplysta scenrummet står ett trettiotal vita plaststolar, vid varje stol finns spelkort med ett antal repliker. Publiken placerar sig och börja spela. De läser replikerna högt för varandra utan på förhand given ordning, som i ett sällskapsspel. Teatertexten skriver och spelar sig själv. Varje föreställning blir därför unik och omöjlig att upprepa.

En föreställning om individ och massa, manipulation och frivillighet, med slumpen som instrument och motor. Automatiserat och autonomiskt.

Bakom projektet står regissören Peder Bjurman och komponisten Leif Jordansson som genom föreställningen vill undersöka fiktionens förutsättingar och skapa en verklighet som bara delas av publiken vid ett enda tillfälle. Hur fria är vi i uppfattningen av verkligheten och vem äger rätt att tolka den?

Related links:

[:sv]Idé och koncept Peder Bjurman och Leif Jordansson

Text Peder Bjurman

Musik Leif Jordansson

Ljuddesign och styrfunktioner Johan Adling

Ljusdesign Tobias Hallgren

Med stöd av Statens Kulturråd, Stockholms Kulturförvaltning och Kulturbryggan[:en]Concept Peder Bjurman and Leif Jordansson

Text Peder Bjurman

Music Leif Jordansson

Sound design and interactive system Johan Adling

Light design Tobias Hallgren

Supported by Statens Kulturråd, Stockholms Kulturförvaltning and Kulturbryggan[:]

 
 

^Back to top.