LIAISON

LIAISON är ett möte mellan dans, musik, film och annan scenkonst. Under fyra helkvällar mellan 9–12 april presenteras ett program på Kulturhuset Stadsteatern som länkar olika konstnärliga röster och refererar till varandra genom överlappande frågeställningar, fokus och idévärldar. LIAISON, som betyder »starkt band och anknytning« och »dialog för att etablera och upprätthålla ömsesidig förståelse och samarbete« på franska, lyfter fram konstnärliga verk som förskjuter tidsperspektiv. Verk som genom sin varaktighet skapar ceremonier där mantra – i både kropp och röst – utgör själva byggstenarna i deras uttryck. I en samtid som är djupt präglad av effektivisering och nytta, vill LIAISON istället frästa med att ta sig tid, dröja sig kvar och bero. I LIAISON får konsten kontextualisera konsten, i syfte om att binda samman istället för att förklara. Festivalen är ett initiativ av koreografen och dansaren Jefta van Dinther och har sin utgångspunkt i hans verk THIS IS CONCRETE i samarbete med koreografen och dansaren Thiago Granato.

LIAISON:
»starkt band och anknytning«
»dialog för att etablera och upprätthålla ömsesidig förståelse och samarbete«

Kvällarna går av stapeln klockan 19.00 och biljetter går att köpa till varje helkväll som pågår till cirka 22:00. Mat och dryck kommer finnas till försäljning på plats.

Biljetter & info: www.liaisonliaison.com

Concept Jefta van Dinther and Anna Efraimsson in collaboration with Linda Adami

Project leader Emelie Bergbohm

Coordinator Annie Kay Dahlström

Administration Interim kultur AB (svb)

Design Micha van Dinther

Cover photo Ivo Hofste

LIAISON is a production by Jefta van Dinther made in coproduction with Kulturhuset Stadsteatern and the Cullberg Ballet. With the support of the Swedish Arts Council, City of Stockholm and the Polish Institute Stockholm.Koncept Jefta van Dinther och Anna Efraimsson i samarbete med Linda Adami

Projektledare Emelie Bergbohm

Koordinator Annie Kay Dahlström

Administration Interim kultur AB (svb)

Design Micha van Dinther

Omslagsfoto Ivo Hofste

LIAISON är en produktion av Jefta van Dinther som görs i samproduktion med Kulturhuset Stadsteatern och Cullbergbaletten. Med stöd av Statens kulturråd, Stockholms stad och Polska institutet i Stockholm.

 
 

^Back to top.