Auktion – Genom Natten

Konstnärerna Stina Wirsén, Nina Hemmingsson, Carl-Johan De Geer och Sara Olausson har gått samman och gjort fem stycken unika originalomslag till Sarah Riedels Grammisnominerade album ”Genom natten”. Omslagen auktioneras ut på Tradera från och med den 12 mars och auktionen avslutas den 20 mars. Intäkterna går oavkortat till Teskedsordens arbete för mångfald och tolerans.

Skivan släpptes nyligen som LP och Sarah Riedel ville i samband med detta ge några av exemplaren ett unikt utseende och samtidigt bidra till arbete för ökad tolerans, solidaritet och medmänsklighet med särskilt fokus på barn och unga.

– För oss blir det mer och mer påtagligt att vi lever i ett hårdnande samhälle där intolerans och hat påverkar människors liv varje dag. Vi lever också i ett samhälle där den svenska självbilden till viss del är väldigt skev. Många vägrar se rasistiska strukturer, stereotyper och den intolerans och avhumanisering som pågår. Det känns otroligt viktigt att angripa dessa frågor i lokalsamhället, ute i skolor, att ifrågasätta och skapa dialog, säger Sarah Riedel och projektledaren Emelie Bergbohm. Samarbetet med Teskedsorden är en del i vår strävan att jobba för ökad medmänsklighet och tolerans, på olika fronter. Förutom detta är omslagen fantastiskt fina och har ett konstnärligt värde i sig.

– Teskedsorden arbetar genom en aktiv dialog med barn och ungdomar för ökad tolerans och respekt människor emellan. Intolerans utgör växande hot i dagens samhälle. Stiftelsens målsättning är att nå unga människor och få dem att reflektera kring dessa viktiga frågor, säger Camilla Nagler, Teskedsordens generalsekreterare.

Omslagen finns enbart i ett exemplar per utförande och visas på Rönnells Antikvariat i Stockholm från och med 12/3 till och med 20/3. Den 12/3 kl 17-19 bjuder Rönnells antikvariat in till vernissage och en kort pop up konsert.

Mer om Teskedsorden: www.teskedsorden.se

Related links:
Sarah Riedel
Facebook-event

 
 

^Back to top.