Satans demokrati

SATANS DEMOKRATI är en omslutande och fantasieggande föreställning som kommenterar vår samtidsreligion; demokrati.

SATANS DEMOKRATI är en scen- och konsthändelse i ett enormt kontorskomplex på Nobelberget i Sickla. Projektet engagerar 110 konstnärer och 40 skådespelare och dansare samt över 250 studenter från Arkitekthögskolan. Resultatet är en fyra timmar lång föreställning och konstinstallation på 3500 kvadratmeter. Verket spelas mellan den 13 november – 31 december 2015.

SATANS DEMOKRATI öppnar upp för tankar kring vår samtid och nära förestående framtid. Med SATANS DEMOKRATI förs olika konstnärliga krafter samman och breddar definitionen av vad en kulturupplevelse kan vara.

Publiken bjuds in i en fiktiv värld där de uppmanas att, var och en för sig, göra sin resa i husets 150 rum och gästa de 40 individer som lever där. Med inspiration från bland andra konstkollektivet Signa och Punchdrunks produktioner, kommer publiken få en individuell upplevelse av en installation som pågår på flera våningsplan samtidigt.

Artist in Residence-program
Under juni-oktober 2015 bjuds professionella konstnärer samt studenter från bland annat Kungliga Konsthögskolan, Arkitekthögskolan och Konstfack in i huset vid Sickla för att tillsammans gestalta världen som utgör SATANS DEMOKRATI. Konstnärerna får själva utforma rummen utifrån föreställningens tema och alla installationer blir således unika och platsspecifika delar av det stora verkets scenrum och scenografi. Artist in Residence-programmet kureras av konstnärerna Py Huss-Wallin och Andreas Blom.

Related links:

[:sv]Projektledare, regi Py Huss-Wallin och Jimmy Meurling Kompositör Magnus Larsson Koreografi Jimmy Meurling Scenrumsidé, konstcurators Andreas Blom och Py Huss-Wallin Kostymdesign
 Jonna Berg och Pia Gyll Mask, perukdesign Linda Sandberg och Agnes Kenttä Ljuddesign Niklas Nordström Producenter Christoph Fielder och Maya Berggren Marknadsföring/press Emelie Bergbohm och Annie Kay Dahlström  Pressbilder fotograf Klara G Husfotograf Magnus Swärd Utbildningsansvarig Base23 Therese Carlsson Utbildningsansvarig KTH Arkitekturskolan Per Franson och Ebba Matz Regiassistent Sara Jernberg Scenografiassistent/vaktmästare Dennis Norlindh Ekonomi Jimmy Meurling   Verket produceras av Wilmeur produktion och Meur produktion.   Med stöd av Kulturrådet, Kulturbryggan, Nacka Kommun och Stockholm Läns Landsting.   Satans demokrati hade premiär den 13 november 2015. [:en]Initiators, direction Py Huss-Wallin and Jimmy Meurling Composer Magnus Larsson Choreography Jimmy Meurling Art department curators Andreas Blom and Py Huss-Wallin Costume design
 Jonna Berg and Pia Gyll Make-up and wig design Linda Sandberg and Agnes Kenttä Sound design Niklas Nordström Producers Christoph Fielder and Maya Berggren Marketing/press Emelie Bergbohm and Annie Kay Dahlström  Press photographer Klara G House photographer Magnus Swärd Education manager Base23 Therese Carlsson Education manager KTH Arkitekturskolan Per Franson and Ebba Matz Directing assistent Sara Jernberg Scenography assistent Dennis Norlindh Economy Jimmy Meurling   The piece is a production by Wilmeur produktion and Meur produktion.   Supported by Swedish Arts Council, Kulturbryggan, Nacka Municipality and Stockholm County Council.   Satans democracy premiered on November 13th 2015.[:]

 
 

^Back to top.