Blekingegatan 16 – Matklubb

BLEKINGEGATAN 16 – MATKLUBB
Sju kvällar, tolv stolar, möten mellan kockar och konstnärer

Blekingegatan 16 – Matklubb är en installation, ett socialt experiment och en middag i ett. I en matstudio med tolv stolar kommer en serie kvällar anordnas där mat, dryck och konst kommer stå i fokus. Studion som annars inte kommer hålla öppet för allmänheten, bjuder nu in till sju kvällar som utgår från samtal och filosofiska frågor om mötet mellan maten och konsten. Du kommer serveras en middag, men upplevelsen är långt ifrån tre rätter, trötta restaurangkoncept och uttjatade mattrender.

Projektet är en betraktelse av samhällets förhållande till restaurangen kontra den iscensatta föreställningen. Var går gränsen mellan konst och matlagning? Vilket skapande är mest betraktat? Och hur kan vi använda dessa sociala aktiviteter för att skapa nya möten och mötesplatser?

Gästerna varierar, men utgångspunkten är alltid densamma. En kreatör samarbetar med en kock. En kock som är beredd att gå utanför sin vanliga kontext och en konstnär som vågar närma sig maten som ett material för skapande och berättande. Tillsammans utformar de något som frångår den normala processen och upplevelsen kring att ta fram och servera en middag. Samtidigt deltar du som gäst tillsammans med en grupp människor du aldrig träffat förut.

PLANERADE KVÄLLAR

28 april – Jan Åman + Sayan Isaksson
27 maj – Ida Klamborn + Carl Berglöf + Thora L Norgård
17 juni – Bea Szenfeld + Maximillian Lundin
23 september – Virpi Pahkinen + Carl Berglöf
28 oktober – Horace Engdahl + Stefano Catenacci
28 januari 2017 – Poste Restante + Linn Söderström
TBA – Reich & Szyber + Carl Berglöf

Related links:
Blekingegatan 16

[:sv]Blekingegatan 16 – Matklubb är ett samarbete mellan PJADAD och BOHM BOHM ROOM.

PJADAD är en experimentell designstudio som drivs av Petter Kukacka.

BOHM BOHM ROOM är ett interdisciplinärt produktionskontor inom konst och kultur som drivs av Emelie Bergbohm.[:en]Blekingegatan 16 – Matklubb is a collaboration between PJADAD and BOHM BOHM ROOM.

PJADAD is an experimental design studio run by Petter Kukacka.

BOHM BOHM ROOM is an interdisciplinary production studio within art and culture that is run by Emelie Bergbohm.[:]

 
 

^Back to top.