The Seventh Salt

The Seventh Salt (Det Sjunde Saltet) är koreografen Virpi Pahkinens nya dansfilm, fotograferad i en dramatisk miljö i Patagonien. I den rosaskimrande öknen kämpar dansaren Fredrik Quiñones i stark vind och dras in i en initiationsrit. Saltfältet vibrerar av andra livsformer. Nummer sju står för sökandet efter inre djup och för ett offer inför lärdomen. Saltet renar och preserverar, lyser med en ny början.

Sjunde Saltet hade premiär i SVT den 5 november 2016.

Related links:

[:sv][:sv]Koreografi Virpi Pahkinen Dans Fredrik Quiñones Redigering Anton Alfredsson Fotograf José Figueroa Producent Emelie Bergbohm Musik Jonas Sjöblom Kostymdesign Helene Thorsell Ljuddesign och mix Anton Alfredsson Färgläggning Daniel Bladini Rekognosering Pablo Figueroa Producerad med stöd av Konstnärsnämnden[:en]Choreograper Virpi Pahkinen [:en]Dancer Fredrik Quiñones Editor Anton Alfredsson Photograper José Figueroa Producer Emelie Bergbohm Composer Jonas Sjöblom Costume designer Helene Thorsell Sound design and mix Anton Alfredsson Colouring Daniel Bladini Location manager and gaffer Pablo Figueroa With support from The Swedish Arts Grants Committee[:][:]

 
 

^Back to top.