6A

Tillsammans med klassföreståndaren i 6A har ett antal föräldrar dragit ihop till ett krismöte. De enda barnen som är närvarande på mötet är tre utvalda tjejer som snart visar sig vara själva anledningen till att de samlats.

De anklagas för att mobba resten av klassen.
Filmen skildrar ett samtal mellan ungdomarna och de vuxna. Ett samtal som både berör och är stundtals smärtsamt. Det handlar om definitionen av mobbing, sett från olika perspektiv.

Filmen har uppmärksammats i Frankrike som en av årets 20 mest välförtjänta att visas på bio under kommande år, samt nominerats till Guldbaggegalan 2017 inom kategorin Bästa kortfilm. 6A har även tävlat i kategorin Generation 14+ på Berlinale Film festival och fått en Special Mention på Uppsala Kortfilmsfestival.

Related links:
Recension Film de Cult

[:sv]Manus & Regi: Peter Modestij Producent: Siri Hjorton Wagner Medproducent: Helena Ingelsten & Charlotte Hellström / SVT, Max Hallén & Jon Mankell / Chimney, Ami Ekström / Film Väst D.O.P: Lisabi Fridell Klipp: Linda Jildmalm PR & kommunikation: Ellika Lindström I rollerna (urval): Emine Özkan, Omeya Lundqvist, Tyra Olin, Caroline Söderström, Eva Melander, Ellen Nyman, Lo Kauppi Längd: 30 / 60 minutes - Språk: Swedish[:en]Director & Scriptwriter: Peter Modestij Producer: Siri Hjorton Wagner Co-producers: Helena Ingelsten & Charlotte Hellström / SVT, Max Hallén & Jon Mankell / Chimney, Ami Ekström / Film Väst D.O.P: Lisabi Fridell Editor: Linda Jildmalm PR and communication: Ellika Lindström Cast (in selection): Emine Özkan, Omeya Lundqvist, Tyra Olin, Caroline Söderström, Eva Melander, Ellen Nyman, Lo Kauppi Duration: 30 / 60 minutes - Language: Swedish[:]

 
 

^Back to top.