Dronten

I tusentals år levde fågeln Dronten ett skyddat och fridfullt liv på ön Mauritius. Dronten hade inga naturliga fiender och därför inget behov av att vara på sin vakt, utan bemötte allt och alla med kärlek och helt utan misstänksamhet. När människan kom till ön var hon dock inte lika kärleksfull mot Dronten. 200 år efter att människan steg iland på Mauritius var Dronten helt utdöd.

I ett försök att förstå hur människan bemöter känslig natur och villkorslös kärlek, får vi i Dronten möta en naturprogramledare, ett Calvariaträd och en skådespelare som alla har sin historia att berätta om Drontens öde.

Föreställningen är en hyllning till dronten och sårbarheten där skådespelaren Martin Waerme har fått fria händer att skriva text och regissera sig själv.

Dronten spelas på Ung scen/öst och kommer turnera under våren 2017.

Related links:
Ung scen/öst

Av och med Martin Waerme

 
 

^Back to top.