Dark Field Analysis

I Dark Field Analysis frammanas en förhöjd känsla av att vara vid liv genom att ställa det mänskliga i förhållande till andra livsformer. I föreställningen möts organiskt med syntestiskt, mänskligt med djuriskt, det fysiska med det immateriella. En vindlande konversation uppstår mellan två nakna män på en matta; blod blir den röda tråden i föreställningen.

 

Dark Field Analysis hämtar sitt namn från en inriktning inom alternativmedicin som använder mörkfältsmikroskopi (dark field microscopy) för att diagnostisera systemiska kroppsliga tillstånd som härrör i blodet. Men konversationen mellan de två männen innefattar mer än medicinsk fakta. Här fungerar blod som en metafor för att vända blicken inåt. Ett seende som inte enbart blickar mot våra fysiska kroppar utan även in i och bortom oss själva.

Related links:

 • ©Max Stürmer
  ©Max Stürmer
 • ©Max Stürmer
  ©Max Stürmer
 • ©Max Stürmer
  ©Max Stürmer
 • ©Max Stürmer
  ©Max Stürmer
 • ©Max Stürmer
  ©Max Stürmer
 • ©Ben Mergelsberg
 • ©Ben Mergelsberg
 • ©Ben Mergelsberg
 • ©Ben Mergelsberg

[:sv]

Koreografi: Jefta van Dinther
Skapat tillsammans med och framförs av: Juan Pablo Cámara och Roger Sala Reyner
Ljusdesign: Minna Tiikkainen
Scenografi: Cristina Nyffeler
Ljuddesign: David Kiers
Sång: Baserat på låtarna ”The Slow Drug” och ”Horses in my Dreams” av PJ Harvey
Text: Jefta van Dinther, Juan Pablo Camara och Roger Sala Reyner
Koreografassistent: Thiago Granato
Konstnärlig rådgivning: Gabriel Smeets och Felix Bethge
Teknisk koordinator: Bennert Vancottem
Producent: Emelie Bergbohm
Produktionsledare: Annie Schachtel och Ellika Lindström
Distribution: Koen Vanhove - Key Performance
Administration: Interim kultur AB (svb)
Art Direction: Martin Falck
Samproduktion: Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer Berlin, Tanzquartier Vienna, Sadler’s Wells London, PACT Zollverein Essen, Centro Cultural Vila Flor Guimaraes, Dansens Hus Oslo
Med stöd av: Kulturrådet, Stockholm Stad och NATIONALES PERFORMANCE NETZ (NPN)
Med vidare stöd av: O Espaço do Tempo Montemor-o-Novo, BUDA Kortrijk och Riksteatern
[:en]Choreography and direction: Jefta van Dinther Created and performed by: Juan Pablo Cámara and Roger Sala Reyner Lighting design: Minna Tiikkainen Scenography: Cristina Nyffeler Sound design: David Kiers Songs: Based on the tracks ”The Slow Drug” and ”Horses in my Dreams” by PJ Harvey Text: Jefta van Dinther, Juan Pablo Camara and Roger Sala Reyner Assistant choreographer: Thiago Granato Artistic advice: Gabriel Smeets and Felix Bethge Technical coordination: Bennert Vancottem Manager: Emelie Bergbohm Production management: Annie Schachtel and Ellika Lindström Distribution: Koen Vanhove - Key Performance Administration: Interim kultur AB (svb) Art Direction: Martin Falck   Co-production: Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer Berlin, Tanzquartier Vienna, Sadler’s Wells London, PACT Zollverein Essen, Centro Cultural Vila Flor Guimaraes and Dansens Hus Oslo Funded by: the Swedish Arts Council, City of Stockholm and the NATIONALES PERFORMANCE NETZ (NPN) Co-production Fund for Dance, which is funded by the Federal Government Commissioner for Culture and the Media on the basis of a decision by the German Bundestag Supported by: O Espaço do Tempo Montemor-o-Novo, BUDA Kortrijk and The Swedish National Touring Theatre[:]

 
 

^Back to top.