The Incredible Aquanauts

Under H2O Jönköping 2017 blir det världspremiär för Aquanauts. En storslagen show där cirkusartister och konstsimmare utför häpnadsväckande och vackra konster, både ovan och under vattenytan. Räkna med en visuellt storslagen föreställning fylld av eld, akrobatik och konstsim den 18 augusti när Cirkus Cirkör, Stockholm Konstsim Herr och SK Neptun kommer till H20 Jönköping. Evenemanget har fri entré och är utan åldersgräns.

 

– Det kommer bli både skrämmande och vackert, helt klart en magisk ljusupplevelse i sommarnatten! Jag tror inte någon någonsin har sett något liknande. Det är första gången vi är utomhus och vi har öst på med eld, röd rök och bengaler, vi är så peppade eftersom det är vår världspremiär och nu har vi alla 25 artister med! säger Pompe Hedengren, initiativtagare och konstsimmare.

 

– Detta är mitt drömprojekt! Modern cirkus och konstsim mitt ute på öppet vatten. Vi har byggt helt nya cirkuskonstruktioner för Aquanatus och kommer bygga upp en 12 meter hög flytande scen mitt ute på Munksjön. Föreställningen kommer att bli fylld med färg, känslor och artisteri i världsklass! Säger Jesper Nikolajeff, regi och cirkuskonstruktion.

 

Inför världspremiären i Jönköping byggs en 10 x 12 meter hög tross och tre specialgjorda pontoner i Munksjön. I trossen hänger en gigantisk luftmanet varifrån artisterna höjs och sänks från vattenytan. Cirkusartisterna utför akrobatik på stora eldklot och dansar iförda brinnande klänningar medan språngbrädeartister flyger genom luften och konstsimmarna framför sina koreografier i dräkter belysta av UV-ljus. Aquanauts är ett unikt samarbete där Cirkus Cirkör, Stockholm Konstsim Herr och SK Neptun Konstsim efter många års arbete lyckats korsa vattendjur med luftdjur, och skapat en ny art. En art vars namn är Aquanauter.

 

Cirkus Cirkör är Skandinaviens ledande nycirkuskompani. Sedan starten 1995 har mer än 2 miljoner människor sett Cirkus Cirkörs föreställningar på scener och festivaler i alla världsdelar utom Antarktis och 400 000 barn och unga har tränat med Cirkör.

 

Stockholm Konstsim Herr är Sveriges enda konstsimförening för herrar. De har bland annat gjort hyllade framträdanden på Hultsfredsfestivalen och Popaganda inspirerat till långfilmen Allt Flyter och porträtterats i dokumentärfilmen Män som simmar. SK Neptun är anrik svensk simklubb som flera gånger blivit utsedd tull Sveriges Bästa Simidrottsklubb.

 

Den 17-27 augusti 2017 är det dags för H2O – en fest på och omkring vatten. Under främst helgerna ligger ett brett kulturprogram med Konstbastu, dans, teater, Jönköping Pride, Hemslöjdsorkester, konserter, sjöjungfrur och flera störa idrottsevenemang som bl.a SM i rodd. H20 Jönköping, en folkfest för alla åldrar med vatten som tema. Alla programpunkter har fri entré och arrangeras av Jönköpings kommun, Destination Jönköping och Jönköping City.

 

Aquanauts – H20 Jönköping
När: 18, 19, 25 och 26 augusti 2017
Var: Lillsjöplan vid Atollen, Jönköping
Mer information och pressbilder på Aquanauterna: www.aquanauts.se
Mer information om H20 Jönköping: www.jkpg.com/h2ojonkoping

Related links:
Facebook
Trailer

[:sv]Aquanauts

 

Idé, kreatör och AD: Pompe Hedengren

Regissör, Cirkuskonstruktör: Jesper Nikolajeff

Konstsimskoreograf: Katalin Bahry

Producent: Cajsa Lindegren

Exekutiv producent: Emelie Bergbohm  / Bohm Bohm Room

Trosskonstruktion / Teknikleverantör: Peak Experience

Ljud och Ljusdesign: Patrik Petersson

Tekniska Specialeffekter: Milo Lavén

 

Cirkusartister:
Aino Savolainen: Cyr Wheel / Akrobatik
Andreas de Ryck: Språngbräda
Fabian Nikolajeff: Akrobatik / Rigger
Jarno Polhuijs: Språngbräda
Jesper Nikolajeff: Counterweight /Pyroteknik / Eldkonstnär
Regina Baumann: Luftakrobatik
Saana Leppänen: Luftakrobatik

 

Konstsimmedlemmar i Aquanauts:

Anneli Rudström

Carina Kraft Thomassen

Elin Mellqvist

Elric Sauze

Fredrik Eidhagen

Frida Klingberg

Helga Stensson

Jonas Beckman

Kaisa Fexe

Linda Sjöberg Thelenius

Margareta Meyze

Martin von Sydow

Måns Herngren

Petter Hydén

Pompe Hedengren

Sara Brobert[:en]Aquanauts

 

Idé, kreatör och AD: Pompe Hedengren

Regissör, Cirkuskonstruktör: Jesper Nikolajeff

Konstsimskoreograf: Katalin Bahry

Producent: Cajsa Lindegren

Exekutiv producent: Emelie Bergbohm  / Bohm Bohm Room

Trosskonstruktion / Teknikleverantör: Peak Experience

Ljud och Ljusdesign: Patrik Petersson

Tekniska Specialeffekter: Milo Lavén

 

Cirkusartister:
Aino Savolainen: Cyr Wheel / Akrobatik
Andreas de Ryck: Språngbräda
Fabian Nikolajeff: Akrobatik / Rigger
Jarno Polhuijs: Språngbräda
Jesper Nikolajeff: Counterweight /Pyroteknik / Eldkonstnär
Regina Baumann: Luftakrobatik
Saana Leppänen: Luftakrobatik

 

Konstsimmedlemmar i Aquanauts:

 

Anneli Rudström

Carina Kraft Thomassen

Elin Mellqvist

Elric Sauze

Fredrik Eidhagen

Frida Klingberg

Helga Stensson

Jonas Beckman

Kaisa Fexe

Linda Sjöberg Thelenius

Margareta Meyze

Martin von Sydow

Måns Herngren

Petter Hydén

Pompe Hedengren

Sara Brobert[:]

 
 

^Back to top.