Sverige tolkar Bowie

David Bowie har haft ett enormt inflytande på musikens utveckling och artister inom flera olika områden i många årtionden. För att hylla David Bowie kommer några av Sveriges mest uttrycksfulla artister att samlas i Ericsson Globe och framföra sina egna tolkningar av David Bowies oförglömliga musik. Allt i musikalisk ledning av kapellmästare Stefan Sporsén och med kvällens värd Robert Fux.

Artister som medverkar under kvällen är Mia Skäringer, Stockholms domkyrkokör, Amanda Bergman, Daniel Boyacioglu, Erik Lundin, Dennis Lyxzén, Ebbot Lundberg, Jenny Wilson, Cissi Wallin, Julia Frej, Magnus Carlson, Min Stora Sorg, Moto Boy, Sarah Klang och Vaz.

”Att sammanställa en hyllningskonsert som bryter barriärer musikaliskt likväl som uttrycksmässigt baserat på den tolkande artistens egna röst och genre är en osannolikt spännande resa. När vi började planera för detta var det av yttersta vikt att fokusera på mångfalden på scen – inte bara i de givna faktorerna – utan framför allt på det musikaliska språkets mångfald.”
–Elcim Yilmaz, producent för Sverige tolkar David Bowie

Förutom konserten kommer det även samma dag äga rum ett Bowie Talks, där olika talare kommer lyfta den innovationskraft, normkreativitet och modet som David Bowie stod för. Heldagen börjar dock inte med mindre än en Future is female-lunch som fokuserar på den ikoniska kvinnan i Bowies liv; Iman Abdulmajid och hennes livsgärning som förebild för kvinnligt entreprenörskap.

 
 

^Back to top.