Kärrkosmos

Kärrkosmos är en interaktiv föreställning, ett ljudlandskap som bubblar av surt vatten, lukter och skiftande färger som tar plats i en våtmark. Genom att kamouflera sig i kärret får deltagaren undersöka flora och fauna samt träskets alla mystiska ljud och rörelser. Vi frågar oss om man, genom att kamouflera sig som ett djur, en insekt eller en växt, kan närma sig naturen och utmana de perspektiv som ger människan herravälde över naturen. I en tid av klimatutmaningar förenar vi konstnärliga, vetenskapliga och filosofiska perspektiv i en koreograferad ljudinstallation.

Kärrkosmos är en produktion av Katja Seitajoki och Arena Baubo. Premiär 27 maj på Träskbiennalen på Art Lab Gnesta.

Regi och röst: Katja Seitajoki

Kompositör: Tomas Björkdal

Medverkande: Katja Seitajoki, Tomas Björkdal

Bild: Tomas Björkdal

Produktion: Arena Baubo

Produktionsassistent: Annie Schachtel – Bohm Bohm Room

 

I samarbete med Art Lab Gnesta och UngaTur. Med stöd av Kulturrådet och Stockholm Stad.

 
 

^Back to top.