Kärrkosmos

Kärrkosmos är en interaktiv föreställning, ett ljudlandskap som bubblar av surt vatten, lukter och skiftande färger som tar plats i en våtmark. Genom att kamouflera sig i kärret får deltagaren undersöka flora och fauna samt träskets alla mystiska ljud och rörelser. Vi frågar oss om man, genom att kamouflera sig som ett djur, en insekt eller en växt, kan närma sig naturen och utmana de perspektiv som ger människan herravälde över naturen. I en tid av klimatutmaningar förenar vi konstnärliga, vetenskapliga och filosofiska perspektiv i en koreograferad ljudinstallation.

 

Föreställningen presenteras i två olika kärr där publiken får ta del av verket med hörlurar.

 

Mötesplats 1:
UngaTur, Lågskärsvägen 13. Busstransport därifrån till kärret. Total föreställningstid inkl. transport: 2h

 

Mötesplats 2:
Bagarmossens Folkets Hus, Djupågatan 1. Promenad därifrån till kärret. Total föreställningstid inkl. promenad: 1,15h

 

OBS. Föreställningen spelas utomhus i ett kärr. Klä er efter väder! Kom i god tid innan föreställningen. Vi beger oss mot kärret vid angiven speltid.

Related links:
Trailer
Tickets

  • Foto: José Figueroa
  • Foto: José Figueroa
  • Foto: José Figueroa
  • Foto: José Figueroa
  • Foto: José Figueroa

[:sv]Idé och regi: Katja Seitajoki Kompositör: Tomas Björkdal Kostym: Maline Casta Text: Katja Seitajoki och Eva Wichman Medverkande: Katja Seitajoki, Tomas Björkdal och Per Sacklén Röster: Monica Stenbeck, Elsa Meyer, Christian Hillborg, Katja Seitajoki, Per Sacklén Bild: Tomas Björkdal Produktion: Arena Baubo Producent: Annie Schachtel – Bohm Bohm Room   I samarbete med Art Lab Gnesta, UngaTur och Folkets Hus Bagarmossen. Med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Stockholms läns landsting.[:en]Concept and direction: Katja Seitajoki Composer: Tomas Björkdal Costume: Maline Casta Text: Katja Seitajoki och Eva Wichman Performers: Katja Seitajoki, Tomas Björkdal och Per Sacklén Voices: Monica Stenbeck, Elsa Meyer, Christian Hillborg, Katja Seitajoki, Per Sacklén Photo: Tomas Björkdal Production: Arena Baubo Producer: Annie Schachtel – Bohm Bohm Room   In collaboration with Art Lab Gnesta, UngaTur and Folkets Hus Bagarmossen. With support from Swedish Arts Council, City of Stockholm and Stockholm County Council.[:]

 
 

^Back to top.