Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?

Stina Oscarson har tillsammans med serietecknaren Sara Granér det senaste året arbetet på en handbok i att vara medborgare, en inspirationskälla och kunskapsbank i hur man skapar förändring i ett samhälle utan våld. Kort sagt: vad som krävs för att demokratin ska upprätthållas.

En viktig inspirationskälla är den amerikanske tänkaren och Right Livelihood-pristagaren Gene Sharps idéer om icke- våld som medel för samhällsförändring. Boken kastar sig mellan teorier om demokrati och samhällsförändring samt ger konkreta exempel på lyckad aktivism.

Boken hade en fullsatt release på Södra teatern februari 2018. Medverkade gjorde bland andra Stina Wollter, Pia Sundhage, Lena Endre, Suzanne Osten, Pierre Schori, Tove Folkesson, Annika Söder, Johan Ehrenberg, Abed al Qaisi, Jenny Wrangborg, Gudrun Schyman, Arne Ruth och Gunilla Palmstierna Weiss.

Nu kommer satsningen till Almedalsveckan under Kultur i Almedalen, och därefter till Umeå och Göteborg veckan innan valet. Mer info kommer!

 
 

^Back to top.