Gränslandet – symfonisk fest

Den 24 – 25 augusti 2018 intog några av den klassiska musikens mest mytomspunna mästerverk Trädgården med en 60 personer stark symfoniorkester.

 

Två dagar, två nätter som vävde samman klassisk musik, rå minimalism, delirisk elektro, interaktiv konst samt mycket mer mitt i stadsdjungeln. I sensommarvärmen transformerades området under Skanstullsbron till en sprudlande kulturbonanza och skördefest med lokalproducerad mat och dryck.

 

Medverkade gjort bland annat El Perro del Mar och Loney Dear som uppträdde första gången med Symfoniorkestern. Två av den klassiska musikens mest mytomspunna mästerverk Beethovens femma och Elvira Madigan-pianokonserten av Mozart framfördes, tillsammans med moderna mästerverk såsom Max Richters Vivaldi Recomposed, Anders Hillborgs röstepos …lontana in sonno…, holländsk kultförklarad minimalism i Louis Andriessens Hoketus, Puksånger, Lockrop av Karin Rehnqvist och Kate Moores ECM-album Dances and Canons live med Saskia Lankhoorn.

 

Under sena kvällarna och nätterna förvandlades festivalen till en unik klubbmiljö där besökarena dansade till den bästa elektroniska dansmusiken eller kunde slå dig ned i något av de mindre, intimare rummen för att lyssna på kammarmusik inpå småtimmarna. Närmare 6000 personer besökte festivalen.

 

Festivalen innehöll även spännande interaktiv samtida konst curerad av Den Nya Akademien – Livsbistron.

Related links:
Web
Instagram

Initiativtagare till Gränslandet – symfonisk fest är pianisten David Huang, dirigenten Christian Karlsen samt Trädgården under ledning av Johanna Beckman. Festivalen producerades av föreningen ALMA i samarbete med Bohm Bohm Room.

Projektet genomfördes med stöd av Statens Musikverk, Statens Kulturråd, Stockholms Läns Landsting, Stockholm Stad och Stiftelsen Signatur. Ett speciellt tack till Första Parkett, Yamaha Piano Center Sverige och Föreningen Kammarmusik NU.

 

Gränslandets Team

Konstnärliga ledare: Christian Karlsen och David Huang

Programgrupp: Christian Karlsen, David Huang och Johanna Beckman (kreativ ledare Trädgården)

Producent: Emelie Bergbohm (Bohm Bohm Room) tillsammans med Max Låke

Marknadschef Trädgården: Emma Weinerhall

Ljud: Arne Bock

Foto: Nadja Sjöström

 
 

^Back to top.