Gränslandet – symfonisk fest

Den 24 - 25 augusti intar några av den klassiska musikens mest mytomspunna mästerverk Trädgården med en 60 personer stark symfoniorkester.

Två dagar, två nätter som väver samman klassisk musik, rå minimalism, delirisk elektro, interaktiv konst samt mycket mer mitt i stadsdjungeln. I sensommarvärmen kommer området under Skanstullsbron transformeras till en sprudlande kulturbonanza och skördefest med lokalproducerad mat och dryck.

Upplev El Perro del Mar och Loney Dear för första gången med SYMFONIORKESTERN. Hör två av den klassiska musikens mest mytomspunna mästerverk Beethovens femma och Elvira Madrigan-pianokonserten av Mozart, tillsammans med moderna mästerverk såsom förra årets favorit-i-repris Max Richters Vivaldi Recomposed, Anders Hillborgs röstepos …lontana in sonno…, holländsk kultförklarad minimalism i Louis Andriessens Hoketus och Kate Moores ECM-album Dances and Canons live med Saskia Lankhoorn.

Under sena kvällarna och nätterna förvandlas festivalen till en unik klubbmiljö där du kan dansa till den bästa elektroniska dansmusiken eller slå dig ned i något av de mindre, intimare rummen för att lyssna på kammarmusik inpå småtimmarna.

Ta även del av spännande interaktiv samtida konst curerad av Den Nya Akademien - Livsbistron samt umgås med gamla och nya vänner.

Initiativtagare till Gränslandet - symfonisk fest är pianisten David Huang, dirigenten Christian Karlsen samt Trädgården under ledning av Johanna Beckman. Festivalen produceras av föreningen ALMA i samarbete med Bohm Bohm Room.

Projektet genomförs med stöd av Statens Musikverk, Statens Kulturråd, Stockholms Läns Landsting, Stockholm Stad och Stiftelsen Signatur. Ett speciellt tack till Första Parkett, Yamaha Piano Center Sverige och Föreningen Kammarmusik NU.
Foto Izabella Englund.

 
 

^Back to top.