Slutet

“We could all die any day / I don’t wanna die / I’d rather dance my life away” – Prince

 

Osynliga Teatern presenterar Slutet – en föreställning om konfrontationen mellan liv och död

 

I den dokumentära föreställningen Slutet får du följa med in i livets slutskede. Mellan den 7-17 juni bjuder Osynliga Teatern in till en hemlig plats i Stockholm där du tillsammans med ett slutet sällskap kommer få ta del av ett närgånget porträtterat kollage av dokumentära röster om deras arbete med och relation till döden.

 

Sjuksköterskan som tar hand om sina patienter i snitt åtta dagar innan de somnar in. Driftteknikern som bränner 22 kroppar om dagen. Operasångaren som bara sjunger på begravningar. Pensionären som i hemlighet bedriver dödshjälp. Kvinnan som kommit på nyckeln till att återuppväcka sin avlidna make. Det här är verkliga avsnitt om fascinationen över livets förgänglighet och en inbjudan att besöka platser som inte en vanlig levande människa vanligtvis har tillträde till.

 

Under kvällen leds du igenom situationer där möjlighet ges att hantera tystnaden, separationen och behovet av tröst som uppstår i dessa rum. Du träffar andra människor under en kväll och det som för er samman är tankarna kring vad som händer när vi dör.

 

Osynliga Teatern är ett scenkonstkompani med bas i Stockholm som grundades 2012 av Jens Nielsen och Tomas Rajnai. Deras arbete kan beskrivas som teater- och performance installationer som bjuder in publiken att både delta och observera. Osynliga Teatern strävar konsekvent efter att skapa en intimitet och delad sårbarhet mellan verket och publiken och hoppas så frön av tvivel och ifrågasättande om de system som påverkar våra tankar och handlingar. Osynliga Teatern skapar genuina möten i en allomslutande värld där arbetet ofta är platsspecifikt och materialet autentiskt.

 

Osynliga Teatern har framfört sina verk nationellt och internationellt på scener och festivaler såsom Dramaten, Folkteatern Göteborg, Färgfabriken, Västmanlands Teater, Weld, Stadsteatern i Reykjavik, Sort/Hvid i Köpenhamn, Metropolis, CPH Stage, Tempo och Reykjavik Arts Festival. 2017 blev Det levda baklänges uttagen till Scenkonstbiennalen samt nominerade till ”årets sinnesorgasm” på Scenkonstgalan.

Related links:
Facebook

[:sv]Speltid: ca 90 minuter. Ingen paus.

Spelplats: Spelas på hemlig plats i centrala Stockholm. Platsen meddelas vid biljettköp.

En produktion av Osynliga Teatern

Aktörer: Camilla Eriksson, Emelie Wahlman, Klas Lagerlund
Koncept och regi: Tomas Rajnai och Jens Nielsen
Scenografi och kostym: Annika Tosti
Ljusdesign: Anton Andersson
Researchintervjuer: Sofia Pappa
Formgivning: Leon&Chris
Fotograf: Jonas Eng
Producent: Emelie Bergbohm – Bohm Bohm Room

Uppsättningen görs med stöd från Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Stockholms stad och Stockholms Läns Landsting

Tack till: aare Tryckeri, Arctic Paper[:en]Speltid: ca 90 minuter. Ingen paus.

Spelplats: Spelas på hemlig plats i centrala Stockholm. Platsen meddelas vid biljettköp.

En produktion av Osynliga Teatern

Aktörer: Camilla Eriksson, Emelie Wahlman, Klas Lagerlund
Koncept och regi: Tomas Rajnai och Jens Nielsen
Scenografi och kostym: Annika Tosti
Ljusdesign: Anton Andersson
Researchintervjuer: Sofia Pappa
Formgivning: Leon&Chris
Fotograf: Rossi Milja
Producent: Emelie Bergbohm – Bohm Bohm Room

Uppsättningen görs med stöd från Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Stockholms stad och Stockholms Läns Landsting

Tack till: aare Tryckeri, Arctic Paper[:]

 
 

^Back to top.