ShopEatDie

ShopEatDie – en hisnande och omslutande konst- och filmupplevelse i underjorden.

 

Richard S är konstnären som har tio dagar kvar att leva. Du stiger ner för trappan och in i en gigantisk labyrint på 1000 kvadratmeter. Är du en betraktare eller medskapare till hans sista konstverk?

 

ShopEatDie är en fortsatt utforskning av den omslutande scenkonsten, där publiken själv styr över sin upplevelse genom att vandra fritt runt i scenografin.

 

Efter fyra år med publiksuccén och allkonstverket “Satans demokrati”, “Satans delirium”, “Satans död” och “Satan the Movie” i Sickla, fortsätter nu samarbetet mellan projektledaren och regissören Jimmy Meurling och fastighetsbolaget Atrium Ljungberg med en ny omslutande produktion. Den 9 november är det urpremiär för konst- och filmupplevelsen “ShopEatDie” i Farsta Centrums källarvåning som involverar 70 projektorer på 1000 kvadratmeter med över 100 timmar film.

 

Hösten 2015 hade teater- och konstprojektet Satans demokrati premiär i ett gammalt kontorskomplex på Nobelberget i Sickla. Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg upplät fem våningar i huset där initiativet fick fria tyglar att bygga upp en 3 550 kvadratmeter stor konst- och teaterupplevelse. Projektet blev väldigt framgångsrikt och utvecklades till en trilogi som lockade 17 000 besökare under de tre år som projektet pågick. Projektledaren och regissören för Satans Trilogi var Jimmy Meurling som nu inleder ett nytt samarbete med Atrium Ljungberg, denna gång i Farsta Centrum.

 

– Från ett äventyr till ett annat. Jag har de senaste åren valt att utforska den omslutande scenkonsten, vilket innebär att publiken själv via sin nyfikenhet utforskar spelplatsen och berättelsen. Med vit mask släpper vi publiken fri, denna gång på en yta av 1 000 kvadratmeter stor labyrint. Vi kallar projektet för en ”konst- och filmupplevelse”, en hint till varför är bland annat de 70 sammankopplade projektorerna som vi berättar vår historia via med 105 timmar filmat material, säger Jimmy Meurling, projektledare och regissör, ShopEatDie.

Related links:
Facebook

Projektledare och regissör: Jimmy Meurling Kompositör och labyrintdesigner: Magnus Larsson Ljuddesigner och projektoransvarig: Niklas Nordström Scenograf: Johanna Mårtensson Maskör: Linda Sandberg Attributmakare: Lina Nyberg Kostymör: Sofi Gregersdotter Stillbildsfotograf: Magnus Swärd Konstnär för foajétak: Elise Mattisson Chue Design av fönsterfoljering: Oskar Edengréen Pressansvarig: Emelie Bergbohm – Bohm Bohm Room Scenografiassistent: Stefan Meurling Teknikstöd: Magnus Pettersson Publikansvarig: Dante Welitz Aktörer: Stephen Rappaport och Margaretha Björkman En produktion av Wilmeur produktion i samarbete med Atrium Ljungberg och Farsta Centrum.

 
 

^Back to top.