Woland presenterar

I ett utrangerat kontorshus i Sickla byggdes under 2015 ett scenkonstverk i megaformat. Succéföreställningen och utställningen ”Satans demokrati” av den nybildade produktionsgruppen ”Woland presenterar” blev ett suggestivt allkonstverk som pågick i 150 rum samtidigt och därmed Sveriges största teater- och konsthändelse.

 

Woland presenterar springer ur viljan att bygga stort och inkluderande. Woland presenterar skapar omslutande verk som genom konst, teater och musik genererar fiktiva platser för människor att mötas och vila ifrån verkligheten och därmed möjlighet att se omvärlden med nya ögon.

 

Som besökare ges du nu möjligheten att återigen besöka den värld som skapats av 600 medkreatörer under 2015. I del 2 ”Satans delirium” får publiken en mer intim upplevelse, där större delen av föreställningen utspelar sig kring restaurangen Masolit. Här kommer besökarna få ett nära möte med Woland, som spelas av skådespelaren Angela Wand. Varje föreställning har plats för 49 personer åt gången och under kvällen kommer de få ta del av en trerätters middag samt avnjuta de sista upplevelser en elit kan ta del av i ett fallande samhälle.

 

I del 3 ”Satans död” återvänder vi till konceptet kring vandringsteater och konstinstallation, där publiken fritt kommer kunna vandra omkring och uppleva huset. Del 3 kommer att utspela sig på en mycket större golvyta; hela 5000 kvadratmeter.

 

Genom samarbete med fastighetsägaren Atrium Ljungberg fick de konstnärliga ledarna Py Huss-Wallin, Jimmy Meurling och Andreas Blom tillgång till huset i Sickla våren 2015. Projektet har hittills engagerat 110 konstnärer, 50 aktörer och dansare, 60 volontärer samt över 250 studenter från Arkitekthögskolan mfl. Första delen ”Satans demokrati” blev en drygt tre timmar lång föreställning och konstinstallation på tre våningsplan på totalt 3500 kvadratmeter. Föreställningen inspirerades av Michail Bulgakovs roman ”Mästaren och Margarita” och blev en omslutande och fantasieggande föreställning som kommenterade vår samtidsreligion; demokratin.

 

Del 2 och del 3 i trilogin om Satans demokrati räknar med att kunna ta emot närmare 18.000 besökare.