My Blue Rhapsody

My Blue Rhapsody är en musikföreställning om mobbning, djupa känslor och spelad lycka. Med premiär denna vecka kan publik och skolelever ta del av denna gripande föreställning på Konserthuset Play. My Blue Rhapsody är skriven och framförs av Evelyn Jons, som tillsammans med trombonisten Karin Hammar och pianisten Magnus Sköld gestaltar en berättelse som alltför många känner igen sig i.

Hon har isolerat sig efter år av mobbning. Hon har bestämt sig för att leva genom ett alter ego hon skapat på sina sociala medier, där hon känner sig snygg, populär och självsäker. Mobbarnas trakasserier har satt djupa sår, och hon kämpar för att övervinna sitt självförakt och rädsla för att inte bli omtyckt.

Med avstamp i George Gershwins musik Rhapsody in Blue, samt improvisationer, förflyttas publiken mellan dröm och verklighet, mellan nutid och dåtid. Det är en kamp för att gå vidare och våga möta verkligheten igen. Hur blir man stark nog att vara sig själv?

Föreställningen är av och med musikalartisten Evelyn Jons. Evelyn har gjort ledande roller i musikaler som Les Miserables, Chicago, Tolvskillingsoperan och West Side Story på scener runt om i Skandinavien. På Göteborgsoperan har hon bland annat gjort Florence i Chess, Grizabella i Cats och Sarah Brown i Guys and Dolls. Hon sjunger regelbundet med orkestrar som Bergens filharmoniska orkester, Norrköpings symfoniorkester och Göteborgs Symfoniker.

My Blue Rhapsody är ursprungligen ett beställningsverk från Göteborgs Symfoniker, som nu framförs i en ny version på Konserthuset Stockholm. Den var planerad att spelas för publik i oktober, men ställdes in på grund av pandemin. Med anledning av föreställningens viktiga ämne beslutade Konserthuset att filma produktionen. Denna vecka är det premiär för My Blue Rhapsody på Konserthuset Play. Alla kan nu ta del av den, i klassrummen eller hemma, och samtala om de tankar den väcker.

Föreställningen riktar sig till högstadie- och gymnasieelever såväl som vuxna.

Se trailern till föreställningen här.
Se hela filmen och föreställningen här.

Bohm Bohm Room har arbetat med PR för satsningen på uppdrag av Konserthuset Stockholm.