The Pursuit of Happiness

Legendarerna från New York i bisarr skräck-western

En vansinnig spagettivästern hopkokad av ett internationellt superteam av nordamerikanska teatervandaler och slovenska dansare, som blir legendariska Nature Theater of Oklahomas första besök i Malmö.

Enligt den amerikanska grundlagen har varje medborgare rätt till “Life, Liberty and the Pursuit of Happiness”. Men vilka vilda gränser är man beredd att tänja på i jakten på denna Hollywood-dröm om frihet och lycka? På en saloon någonstans i en öken möter vi en ohängd samling tandlösa cowboys och skjutglada stråtrövare som alla har sina egna mer eller mindre moraliskt tvivelaktiga historier att berätta om vad det innebär att jaga det goda livet.

New York Times kallar Pursuit of Happiness “något av det vildaste du kan se” och en holländsk tidning beskriver den som att “Trump och Tjechov möts i bisarr skräckkomedi”.

Bohm Bohm Room arbetade med PR inför Nature Theater of Oklahomas Sverigebesök på uppdrag av Inkonst.

Press

“The Pursuit of Happiness’ är en föreställning med många olika lager som du kan se som din första föreställning någonsin eller som total teaternörd. Det kommer bli en helkväll av dans, skottlossning och ett scenkonsthantverk utan dess like.”

TT

“Jihaa! Americanan intar Inkonst i Malmö med sega cowboys, tuggtobak, whiskeyrutiner, saloondisk och snabba slagsmål. Omsusade Pavol Liska och Kelly Copper från performancegruppen Nature Theater of Oklahoma i New York står för text och regi i samarbete med danskompaniet EnKnap från Ljubljana. Som i sin tur levererar udda amerikansk, välkoreograferad action samt sorgesamma livsöden på uppseendeväckande förhöjd språknivå.”

Aftonbladet

”En suveränt sarkastisk satir.”

Sydsvenskan