#thelmatoo

Följ med på flykt från patriarkatet när Thelma och Louise kör iväg i en limousine med dig i baksätet. I denna rullande interaktiva, intima föreställning med VR-inslag rör vi oss genom ett geografiskt och könspolitiskt gränsland. En episk roadtrip där du även bjuds på mat och dryck – men glöm inte att ta med passet!

#thelmatoo är en satirisk virtual reality car-show som korsar landsgränser. Med hjälp av platsspecifika scener och virtual reality placerar publiken mitt i en dystopisk framtid delvis inspirerad av Ridley Scotts ikoniska Hollywoodfilm.

I denna samproduktion mellan Bombina Bombast och danska Sydhavn Teater fick publiken följa med på resan när Thelma och Louise flyr från det patriarkala Danmark över Öresundsbron till det feministiska Sverige.

Bombina Bombast (SE) är ett Malmöbaserat scenkonstkompani vars transdisciplinära arbete undersöker spel, verkligheter och perception i human specific-föreställningar eller storskaliga ”immersive” verk, alltid med fokus på deltagaren i projekt som omfattar teater, film, virtual reality, video-walks och installation. De undersöker förskjutningen mellan verkligheter och vad helst någon skulle kalla inte verkligt: det virtuella, digitala, fiktion, narrativ, identitet, superhjältar eller till och med minnen. Bombina Bombast har visat verk på festivaler i Danmark, Norge, Finland, Spanien och scener i Sverige inkluderar Orionteatern, Kulturhuset stadsteatern och Södra teatern i Stockholm såväl som Inkonst i Malmö.

Bohm Bohm Room arbetar löpande med Bombina Bombast kommunikation i relation till deras verksamhet och projekt.

Press

”Med ”#ThelmaToo” presenterar Bombina Bombast och Sydhavn teatervårens mest spektakulära scenkonstkoncept: en rullande teaterversion av nittiotalsfilmklassikern ”Thelma och Louise”, där en hemlig lokal i Köpenhamn levererar interaktiv scenkonst med ingefärashots och karaoke, och där bilens passagerarhytt förvandlas till påträngande teatersalong när skådespelarna beslutar sig för att följa med tillbaka.”

Sydsvenskan

Historien i Emma Bexells #THELMATOO, hvor kvinderne bliver tvunget til at reagere voldsomt på den patriarkalske verdens indforståede misbrug og undertrykkelse, tager os med på både gåtur, natklub, og champagne i limousinen, men med instruktør Stefan Stanisic som dukkefører, bliver vi budt op til en dans vi måske nok ikke skulle have sagt ja til.

sceneblog.dk

Credits

Medverkande: Mille Maria Dalsgaard, Maria Carmen Lindegaard, Jerk Ohlsson, Olof Yassin
Regi: Stefan Stanisic
Dramatiker: Emma Bexell
Scenograf: Svante Back
Ljuddesign: Tim Bishop
Kommunikation: Karen Toftegaard Aps
PR: Alida Ivanov och Maja Hjort – Bohm Bohm Room
Grafik: Sofie Diemer
Produktion: Marie Egetoft