Clandestino Festival

Clandestino Festival är en experimentell musikfestival som sedan 2003 äger rum både i Göteborg och Bottna. De erbjuder alternativ musik och gränsöverskridande kulturhändelser från hela världen som har svårt att nå ut i den kommersiella huvudfåran och som vanligtvis inte ryms på svenska scener. I samarbete med flera olika lokala institutioner i Göteborg arrangerar de även allt från författarträffar och föreläsningar till skrivarkurser för nyanlända.

Sedan första upplagan genomfördes år 2003 har de presenterat såväl internationella världsstjärnor (Anouar Brahem, Lee ”Scratch” Perry, Anoushka Shankar, Linton Kwesi Johnson, Fatoumata Diawara, Konono°1, Omar Souleyman, Hindi Zahra) som nyskapande genreöverskridande akter (Goat, Shangaan Electro, Matana Roberts, Senyawa, DuOud, Kamilya Jubran) och svenska artister (Amina Hocine, Erik Lundin, Little Dragon, José Gonzáles, m.fl.)

Festivalen har, trots att den funnits i ett och ett halvt decennium, aldrig fastnat i en bestämd form utan förnyar sig från år till år på olika sätt, både vad gäller oförutsägbarhet i bokningar och i sitt sätt röra sig nomadiskt mellan olika mer eller mindre tillgängliga platser i och utanför Göteborg.

Bohm Bohm Rooms uppdrag för Clandestino Institut har involverat strategiskt arbete, skrivning av ansökningar och redovisningsarbete för olika offentliga kulturstöd.