Den kosmiska havsträdgårdspassagen

En dansresa för bebisar genom okända under. Den kosmiska havsträdgården är en dans-föreställning och installation för barn i åldrarna 2–18 månader. Koreografen Peter Mills har tillsammans med dansaren Rachel Tess och scenografen Marta Cicionesi skapat en upptäcktsfärd genom olika fantasivärldar, i rymden och under havsytan.

Två dansare möter publiken och visar den in i en böljande tältliknande installation. I en lugn och inbjudande atmosfär får bebisarna, med alla sina sinnen, upptäcka och bli medskapare av ett förunderligt universum. Här kan de röra sig, observera och utforska verket på sina egna villkor. Ljud, ljus och rörelse skapar ett flöde av förändringar och kontraster. Stora dynor fyllda med textilier, vardagsföremål förvandlas till havsanemoner och skuggorna från dansarnas armar blir tentakler.

Föreställningen bygger på kunskap om spädbarns sätt att förstå och samspela med sin omvärld. Därför är det deras intuition, intelligens och nyfikenhet som ger impulser åt dansarna. Efter en omfattande turné för Riksteatern Skåne, får nu fler möjligheten att ta del av Den kosmiska havsträdgårdspassagen.

Ett spännande dansäventyr för bebisar och vuxna att dyka in i, tillsammans! Föreställningen kommer turnera med Riksteatern våren 2020.

Credits

Koreografi: Peter Mills
Medverkande: Peter Mills & Rachel Tess
Ljud och ljus: Peter Mills (tack till Uli Ruchlinski)
Scenografi: Marta Cicionesi
Samproduktion: MARC, Riksteatern och Riksteatern Skåne
Marknadsförare: Vilde Stampe – Bohm Bohm Room