Dronten

I tusentals år levde fågeln Dronten ett skyddat och fridfullt liv på ön Mauritius. Dronten hade inga naturliga fiender och därför inget behov av att vara på sin vakt, utan bemötte allt och alla helt utan misstänksamhet. När människan kom till ön var hon dock inte lika kärleksfull mot Dronten, och 200 år efter att människan steg iland på Mauritius var Dronten helt utdöd.

Precis som Dronten levde Martin ett skyddad och fridfullt liv – men när livet vänder och kränger, kan han fortsätta bemöta allt och alla helt utan misstänksamhet? I Dronten får vi möta en naturprogramledare, ett Calvariaträd och en skådespelare i ett försök att förstå Drontens öde, sårbarhetens natur och den villkorslösa kärleken.

Föreställningen var en av de produktioner som Bohm Bohm Room producerade på Ung Scen Öst under vårt uppdrag som producent för deras verksamhet under 2017.

”Berättandet görs med stor symbolik, på flera nivåer. Humor används flitigt och vid föreställningens slut är det just vad som varit roligt som barnen själva räcker upp handen för att få säga.”

Kultursidan

Credits

Av och med: Martin Waerme
Producent: Ellika Lindström – Bohm Bohm Room
En produktion av Ung Scen Öst