En timme natt

De internationellt verksamma kammarmusiksolisterna violasten Göran Fröst och gitarristen Jacob Kellermann presenterar En timme natt – en ljus konsertupplevelse i mörker. Föreställningen hade urpremiär på Teater Giljotin maj 2018 och ger sig ut på turné under 2019 och 2020.

En timme natt framför musik av bland andra Britten, Pärt och de Falla tillsammans med texter av Göran Fröst. Med ljus, mörker och skulpturer av Alannah Robins har Fröst och Kellerman skapat en hoppfull berättelse om natten som förlösare för fantasi och kreativitet.

Publiken upplever konserten i mestadels mörker och för musikerna är det – förstås – en utmaning att spela i mörker;

– Det är något med natten och mörkret som frigör något hos oss människor. Förhoppningsvis får varje konsertbesökare tag i något i sig själva i mörkret och kan lyssna på ett annat sätt, säger Göran Fröst. Sen är det förstås en konstnärlig utmaning att undersöka om det går att göra en konsert när man inte ser något? avslutar Fröst.

“I En timme natt tar musiken över rummet”

Dagens Nyheter

“I mörkret försvinner alla olikheter – allt blir musik”

Svenska Dagbladet

Credits

Musiker: Göran Fröst – viola, Jacob Kellermann – gitarr
Recitation: Etienne Glaser. Soundscapes: Rikard Borggård
Skulptur: Alannah Robins. Ljus: Anders ”Shorty” Larsson
Musik: Arvo Pärt – Fratres (Arr: Kellerman), Manuel De Falla – ur Nätter i spanska trädgårdar (Arr:Kellerman/Fröst), Benjamin Britten – Lachrymae (Arr: Kellerman), Richard Strauss – Morgen (Arr: Kellerman/Fröst) och Göran Fröst – Four DLights
Text: Göran Fröst
PR och Sälj: Alida Ivanov – Bohm Bohm Room