Gränslandet – Symfonisk fest 2019

16 – 17 augusti intog för tredje året i rad några av den klassiska musikens mest mytomspunna mästerverk Trädgården med en symfoniorkester bestående av över 80 handplockade unga toppmusiker från Sverige och Europa.

Två dagar, två nätter som vävde samman klassisk musik, rå minimalism, delirisk elektro, interaktiv konst samt mycket mer mitt i stadsdjungeln.

Under de sena kvällarna och nätterna förvandlades festivalen till en unik klubbmiljö där publiken inbjöds att dansa till den bästa elektroniska dansmusiken eller att slå sig ned i något av de mindre, intimare rummen för att lyssna på kammarmusik inpå småtimmarna.

Bohm Bohm Room stod för kommunikation och PR.

Press

”Utformat som en slags smältdegel kommer det på Stockholmsklubben Trädgården i helgen varvas klassisk musik med bland annat dansmusik och konst.”

SVT Kulturnyheterna

”Den bräckliga oas av gemenskap och njutning som vilar under Skanstullbrons betongkropp är en förtrollande metafor för mänsklighetens belägenhet, vilket de konstnärliga ledarna Christian Karlsen och David Huang tagit fasta på i sitt tonsäkra koncept.”

SVD

”Ännu mäktigare är Glass sjätte symfoni som kommer därefter. Den tonsätter Allen Ginsbergs storslagna dikt ”Plutonian ode” från 1978, ett fascinerande ångestskri om kärnkraftens faror. Intressant att höra just nu, med tanke på tv-serien ”Chernobyl” och den allmänna oron för planetens framtid. Elisabeth Meyer från Kungliga Operan imponerar stort med den krävande sopranstämman.”

DN

”Den 16-17 augusti tar festivalen Gränslandet – Symfonisk Fest över sommarklubben Trädgården för andra året i rad. Festivalen, med en hel symfoniorkester i spetsen, har som mål att väva samman klassisk musik, rå minimalism, delirisk elektro, interaktiv konst och mycket mer.”

Allt om Stockholm