The Wishing Well

En sångcykel och konsertföreställning av och med Mariam The Believer

Den djupa källan och våra tvivel.
Den virvlande pärlan och skummande drömmar.
Rosenblad i ålens mage. Sötvatten möter saltvatten.
Dina önskningar i cirklar; vattenytans vibrationer.
Vad längtar du efter?

The Wishing Well är ett nyskrivet röstverk av Mariam The Believer, ett poetiskt och musikaliskt tillstånd som utforskar vår mörkaste längtan och djupaste önskan. Som i tidigare musik skapad av Wallentin finns även här ett reflekterande kring vad mod och frihet är, och i hennes sångtexter är hjärtat ständigt närvarande – en muskel som pumpar blod – samtidigt som hon närmar sig det abstrakta och spirituella i kroppen och i naturen. The Wishing Well är en omslutande musikföreställning där vi vävs in i en värld av ljus, video och rörelser som berättar om en ål i en mörk brunn, skimrande ytor, svarta hål och svävande guldmynt, en saltvattenpärla i en tyst inlandssjö och om att våga hoppas och sen släppa taget om allt.

Framförs av Mariam The Believer tillsammans med Wallentin Vokalensemble och musiker.

Mariam Wallentin är en artist med stort hjärta, eftertänksamhet och behandlar personliga ämnen lika gärna som allmänmänskliga. Hon är som en Alice Coltrane för vår tid. Själslighet möter musik som får oss att känna och tänka. Med musikaliska rötter dels i improvisation, dels i pop och soul, har Wallentins karriär korsat ett flertal mångfacetterade territorium; Mariam är halva Wildbirds & Peacedrums och en av de kreativa krafterna i jazzkollektivet Fire! Orchestra. Hon har bland annat jobbat med band som Deerhof och Konono no 1, med körer, stråk-ensembler, symfoniorkestrar, sjungit för Björk och varit med i en experimentell opera av Ben Frost. Med sitt kompromisslösa förhållningssätt till musikstartade Wallentin Mariam The Believer, för att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer poporienterat projekt. Mariam Wallentin är en artist och konstnär som vågar och som berör.

Detta är en samproduktion producerad av Bohm Bohm Room med residensstöd av Vara Konserthus samt med stöd av Musikverket och Kulturrådet. Musiken kommer att ges på skiva på Wallentins skivbolagsetikett Repeat Until Death.

Artister:
Mariam Wallentin ­– Sång & komposition
Sofia Jernberg – Sång
Lindha Kallerdahl – Sång
Katinka Fogh Vindelev – Sång
Anja Tietze Lahrmann – Sång
Andreas Werliin – Slagverk
Tomas Hallonsten – Keyboards
Alexander Zethson – Keyboards / piano

Scen, ljud och ljus:
Josefin Hinders – Scenograf
Daniel Rejmer – Ljuddesign
Karl Svensson – Ljusdesign
Virpi Pakhinen – Koreografiöga
Nemo Stocklassa Hinders – Video
Linn Persson – Kostym

Produktion:  
Efwa-Wiktoria Ewik Rodell och Birna Bolladóttir Wallin – Producent, Bohm Bohm Room
Emelie Bergbohm – VD, Bohm Bohm Room
Sara Törn – Producent, Vara konserthus

Detta är en samproduktion producerad av Bohm Bohm Room med residensstöd av Vara Konserthus samt med stöd av Musikverket och Kulturrådet. Musiken kommer att ges ut på skiva under 2021.