ASKA

Efter festivalen PASS.HALL som pågått under hela oktober laddar den nya koreografimötesplatsen HALLEN i Farsta nu om: 1 nov–1 dec fylls HALLEN av Cristina Capriolis koreografi ASKA.

HALLEN är en nyöppnad koreografihall på 650 m² i Stockholms södra förort Farsta, driven av den oberoende organisationen ccap under ledning av koreografen Cristina Caprioli. Här samsas dans med musik och klubbar i ett generöst klimat som förespråkar konst och agerar i otakt med vår tids kommersiella strukturer. Under året har flertalet internationella och nationella koreografer gästat HALLEN men i november är det Cristina Capriolis ASKA som intar de 650 kvadratmetrarna.

ASKA är en koreografi som är hypersensibel och klarsynt. Två dansare (Louise Perming och Oskar Landström) tar plats i det grandiosa rummet som präglats av Capriolis egna scenografi. 

ASHES TO SOUND
Den 17 november blir formatet ett annat. ASKA förenas då med en konsert av kompositörerna Asher Tuil, Yoann Durant och Ilpo Väisänen under namnet ASHES TO SOUND. Det blir en once-only konsert präglad av komplexitet, intensitet och precision.

Program
ASKA spelas 1, 2, 15, 16, 29 och 30 november samt 1 december. 
ASHES TO SOUND spelas 17 november.

För information om hela programmet besök www.passhall.se. Fri entré till samtliga arrangemang.

Press

”Man kan beskriva ”Aska” som en koreografisk installation som samlar på bilder eller på de visuella situationer som uppstår när den sparsmakade ljussättningen, den knastriga elektronmusiken och Louise Permings och Oskar Landströms rörelser samverkar i och genom rummet. Resultatet är bitvis nästan förödande vackert när allting koncentreras i en sekvens, situation eller i en bild.”

SvD