Biet i huvet

En fantasifull berättelse för barn om att fly verkligheten. Ur barnets perspektiv gestaltas en gripande, vindlande och humorfylld historia om möjligheten att kunna ta sig igenom svårigheter som om världen vore ett tv-spel. Dramatikern Roland Schimmelpfennig är en av de främsta europeiska dramatikerna. Detta är hans första drama för barn. På Riksteatern har Nora Nilsson tidigare regisserat föreställningar som Ingen fattar utom vi, Vad är det som händer? och Slutet enligt Rut. Förra året regisserade hon Århundradets kärlekskrig av Ebba Witt-Brattström på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. På riksteaterturné hösten 2018 och våren 2019. Bohm Bohm Room har arbetat på uppdrag av Riksteatern som marknadsförare för denna produktion.

Press

”Schimmelpfennig som skolteater ger skratt och inlevelse”

P1 Kulturnytt

”Regissören Nora Nilsson skruvar upp tempot i en dynamiskt lekfull uppsättning, som spänner från hysterisk kreativitet till panik, men kan stillna i en stämning och nagla fast smärtpunkter av ensamhet och vånda.”

Svenska Dagbladet

”Regissören Nora Nilsson har en totalljuvlig ensemble: de så begåvade Ester Claesson och Daniel Nyström plus den för mig nya bekantskapen Dejmis Rustom Bustos – också helt fantastisk!”

Expressen

”Ester Claesson, Daniel Nyström och Dejmis Rustom Bustos, i vitt och skrubbsår, är en underbart samspelt trio som triggar varandra i ett fysiskt, generöst skådespeleri med sinne för drastisk komik och tentakler ut till barnpubliken. ”

Svenska Dagbladet

”Biet i huvet är en så intelligent och känslig liten pjäs som fångar barnets tvingande underkastelse under sakernas tillstånd – något som gäller alla barn. ”

Expressen

Credits

Dramatiker: Roland Schimmelpfennig
Översättare: Frederik Sjögren
Regi: Nora Nilsson
Scenografi/Kostym: Julia Przedmojska
Ljusdesign: Sofie Gynning – praktikant StDH/SKH
Ljuddesign: Safoura Safavi
Maskdesign: Linda Goncalves
Dramaturg: Ninna Tersman
Marknadsförare: Vilde Stampe – Bohm Bohm Room
En produktion av Riksteatern