Drottningmötet – Sveriges glittrigaste intervjupodd!

Vad är drag? Häng med när dragartisten och skådespelaren Robert Fux möter och porträtterar kända och okända svenska dragartister som han mött under sin karriär. Bland kommande gäster i podden kommer vi få möta en krönt drottning – Miss Vanity, vinnaren av Årets Drag 2020 på QX-galan, som till vardags heter Linus Mauritz. Den svenska latinadrottningen Carnita Molida kommer även att gästa, likaså legendariska Mrs. Green och dragmajestätet Christer Lindarw. Podden hade premiär den 28 april 2020 och kommer att sändas i två säsonger om 18 avsnitt.

”Drag är ett slags universellt systerskap och jag vill skrapa lite på den vackra ytan. Möta människan bakom masken och bjuda in till en slags studiecirkel i intervjuform. Få tid att förstå vilka erfarenheter som formar ett så mäktigt sceniskt uttryck.” – Robert Fux.

Robert Fux är utbildad på Teaterhögskolan och tillhör sedan 2014 Stadsteaterns fasta ensemble där han har uppmärksammats för ett flertal rolltolkningar. Han har också medverkat i olika uppsättningar på bland annat Riksteatern, Kungliga Operan, Orionteatern, Teater Brunnsgatan Fyra och Strindbergs Intima Teater. Robert Fux började sin yrkesbana som dragqueen på Stockholms nattklubbsscener och har sedan dess även synts i ett flertal show- och varietésammanhang i Sverige och Europa. 2019 drog utomhusvarietén ”Salong Fux” fulla hus i Slakthusområdet och Vitabergsparken med ett flertal svenska och internationella artister.

Podden, som görs inom ramen för Robert Fux residens på Vara Konserthus, produceras av Novel Studios i samarbete med Vara Konserthus och Bohm Bohm Room. Podden kommer att publiceras på Spotify, Podcaster, Acast, Google Podcasts m.fl.

Följ uppdateringar om podden via Facebook och Instagram.

Foton: Klara G och Carla Orrego Veliz