I det nya landet

Hösten 2013 turnerade artisten Emil Jensen med föreställningen ”I det nya landet”, där han tog pulsen på Sverige, världen och sig själv.

Emil har genom åren gjort sig känd för att våga ta ställning som artist och kämpa för mänskliga rättigheter, hållbar utveckling, jämställdhet och solidaritet. I det nya landet duckar Emil inte för allvarliga ämnen, men lyckas hela tiden hitta hopp och värme i sin poetiska satir. Låtar från skivan med samma namn och gamla favoriter från de tidigare, varvades med nya hissnande monologer i Emils helt egna genre av mellansnack.  

– Jag vänder och vrider på ämnen som mänskliga rättigheter och när det blir för tungt går jag in på mänskliga svårigheter! säger Emil Jensen. I en tid när det är som hårdast och kallast gäller det att själv skapa den värme som saknas – som en Idas sommarvisa i ett allt kallare samhällsklimat, säger Emil Jensen.

Emelie Bergbohm och Bohm Bohm Room arbetade som consigliere för Emil Jensen i arbetet med föreställningen I det nya landet.

Press

”Världens bästa mellansnack.”

Dagens Nyheter

”Emil Jensen blandar poesi och fria tankar med hejdlös humor. Det dödliga allvaret har aldrig varit roligare. Eller låtit bättre.”

Dagens bok

”Emil Jensens tänkvärda och berörande ordkonster och sånger, med humorn och kärleken till människan som propellrar, är verkligen något alldeles extra. Han skulle kunna vara sin egen gala.”

Sydsvenskan

”Vi kan inte enas om vilken del av showen vi tyckte bäst om. Allt var ju så bra.”

Dagens Nyheter

”Han är rolig, charmig och showen kan avnjutas av alla. Genialitet saknar ålder.”

Svenska Dagbladet

”Vackrare än såhär blir det aldrig!”

Värmlands Folkblad